31 oktober 2017

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

Lees online

ONLINE MAGAZINE: WAT MAG U IN 2018 VERWACHTEN?

Het einde van het jaar nadert, en dan worden traditiegetrouw de boeken op tafel gelegd. Wat onthouden we van 2017 en wat zal of moet er in 2018 veranderen? Uit de bouwbarometer van Bouwunie blijkt alvast dat we eindelijk weer de gezonde grens van 100 naderen, maar welke impact zullen de betonstop, de woningpas, de digitalisering én de beloofde lastenverlaging op de bouwsector hebben?

U leest het in dit online magazine.

Niet te vergeten:
Europese aanpak cruciaal voor digitalisering bouwsector
Nieuwe STS 71-2 systemen voor buitenisolatie
18 november: eerste Vlaamse Isolatiedag
VIBE-congres op vrijdag 10 november
Meer nieuws …

Altijd voorbereid:
Compacte oplossing voor exacte berekeningen
Alle elektrische gereedschappen volledig connected
Oplossingen op maat voor elke transporttoepassing
Meer innovaties ...

Betonstop: een zegen voor de betonindustrie?

Toen de Vlaamse regering haar plan bekendmaakte voor een beter ruimtebeheer in Vlaanderen, vatten velen de voorgestelde politiek samen met het woord 'betonstop'.
Lees het volledige artikel

Mens en technologie hand in hand in bouwsector

Vlaamse installateurs en bouwbedienden zijn nog relatief jong, maar toch vergrijst de bouwarbeidersbevolking erg snel. Binnen de tien jaar zullen 21.000 bouwarbeiders plaatsmaken voor de nieuwe generaties.
Lees het volledige artikel

Woningpas, BIM en economische bouwvooruitzichten op BMP Event

Naar jaarlijkse gewoonte kwam eind september 2017 BMP, de vereniging voor Belgische Bouwmaterialen Producenten, samen met haar leden en partners. Aan de hand van uiteenzettingen van onder meer minister Bart Tommelein, Marc Dillen (VCB) en Johan Van Der Biest (BMP) werd voor de aanwezigen een toekomstvisie voor bouwmaterialenproducten opgezet.
Lees het volledige verslag

Bouwunie-bouwbarometer derde kwartaal 2017

Met 99,7 scoort de bouwbarometer van de Bouwunie drie tienden beter dan in het eerste en het tweede kwartaal van 2017. De bouwbarometer zit al jaren in het rood, maar nu komt de gezonde grens van 100 echt dichtbij.
Lees meer

Video: Bouwstenen - De tip

 VIDEOBouwstenen - Met de schaarste van de PIR/PUR isolatie moeten we op zoek gaan naar alternatieven bij het bouwen. Wij bekijken één alternatief. Een smallere bouwsteen die extra isolatie mogelijk maakt zonder plaatsverlies.
Bekijk de video

EU gaat strijd aan met sociale dumping

Bedrijven die in een ander EU-land opdrachten uitvoeren met hun eigen personeel, betalen nu het minimumloon van het land waar ze werken. In de toekomst moeten buitenlandse gedetacheerde werknemers echter hetzelfde loon krijgen als lokale werknemers.
Lees meer

Verlaging arbeidskost bouwsector

In de State of the Union die premier Michel begin september 2017 gaf, staan enkele zaken die de Bouwunie graag belicht. De belangrijkste beslissing betreft de verlaging van de arbeidskost in de bouwsector met 600 miljoen euro tegen 2020, waarbij vanaf 2018 al een eerste schijf wordt vrijgemaakt voor een bescheiden lastenverlaging.
Lees meer

Werk aan winkel om elke Vlaming in 2030 huis te bieden

In het kader van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen voerde buurtontwikkelaar Matexi onderzoek naar de evolutie van het ruimtegebruik voor wonen in Vlaanderen.
Lees meer

Video: NAVO-hoofdkwartier ontleed

 VIDEOIn Brussel kwam recent een einde aan de grootste bouwwerf van Europa. Het iconische nieuwe NAVO-hoofdkwartier is een ontwerp van SOM+ Assar Architects naar het beeld van verstrengelde vingers, symbool voor de verbondenheid onder de NAVO-lidstaten.
Bekijk de video

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online Magazine: Wat mag u in 2018 verwachten?

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be