120px11 oktober 2017

VAKINFORMATIE VOOR
DE NEDERLANDSE PROCESTECHNOLOGEN

Lees online

ECN-technologie verlaagt CO2-uitstoot in ijzer- en staalindustrie

Het Nederlandse energieonderzoekscentrum ECN demonstreert in het Europese STEPWISE-project voor het eerst haar Sorption-Enhanced Water-Gas Shift (SEWGS)-technologie.
Lees meer

Video: Doorbraak in hergebruik afval papierindustrie

 VIDEOEssity ontwikkelde samen met Alucha en de Universiteit van Twente een pyrolysemachine waarmee de recyclage van het ontinkingsslib dat ontstaat bij de productie van tissue uit oud papier omzet in herbruikbare grondstoffen zoals pyrolyse-olie en mineralen.
Bekijk deze video

PHOV, opleider voor Procesveiligheid!

Binnen de Procesveiligheid is het beheersen van risico's van groot belang, een kleine gebeurtenis kan grote effecten hebben. Dit betekent vooral zorgen voor veilige installaties en processen, voor een goed veiligheidsmanagement (organisatie) en voor het juiste gedrag en de noodzakelijke vakbekwaamheid van werknemers.
Lees meer

Spannende strijd tussen genomineerden Aquatech Innovation Award

Een professionele internationale jury selecteerde 14 innovatieve technologieën uit een record aantal inzendingen voor de laatste ronde in de strijd om de Aquatech Innovation Award.
Lees meer

Koolstof-stikstofverbinding via katalytische alcoholactivatie

Alcoholen zijn goedkope, atoxische en gemakkelijk verkrijgbare stoffen. Ze worden in de organische synthese veel gebruikt als alkylerende. Daarentegen is de directe aminering van alcoholen bijzonder uitdagend omdat de hydroxylgroep (-OH) ...
Lees meer

'Garbage' CO2 conversion into fuel

Carbon dioxide (CO2) is society's ultimate waste product, with billions of tons of the stuff injected into the air every year. But recycling it into valuable fuels and chemicals has always required too much energy to make financial sense.
Lees meer

Lancering Blue Foot Membranes

Een consortium van lokale Belgische investeerders bestaande uit QBIC II, LRM, en het Innovation Fund bundelt krachten met The Dow Chemical Company voor een initiële investering in ...
Lees meer

Europese norm voor Waterstoftankstations

Op dit moment vindt de introductie van rijden op waterstof plaats. Momenteel wordt er ook in heel Europa een infrastructuur van waterstoftankstations aangelegd.
Lees meer

NPT (Nederlandse Proces Technologen)

NPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands. It is a section of the Royal Netherlands Chemical Society...
Lees meer

http://npt.pmg.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Video: Doorbraak in hergebruik afval papierindustrie

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl