29 maart 2017

VAKINFORMATIE OVER FACTORY & PROCESS AUTOMATION

Lees de nieuwsbrief online

FLANDERS MAKE BOUWT LIVING LABS

Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, bouwt nieuwe infrastructuur in Lommel. Die vormt de basis voor living labs, waarin bedrijven hun nieuwste technologische ontwikkelingen in reële gebruiksomstandigheden kunnen testen.
Lees meer

DIVISIE HARTING CUSTOMISED SOLUTIONS

De Divisie HARTING Customised Solutions (HCS) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van klant-georiënteerde componenten en systemen en het produceren van maatwerkproducten voor specifieke toepassingen.
Lees meer

RFID OOK WAARDEVOL IN AUTOMATISERING

RFID werd tot voor kort voornamelijk ingezet in logistieke processen. De technologie heeft echter ook een duidelijke meerwaarde in automatiseringsprocessen. Met hun rol als informatiedragers passen RFID-tags prima in het Industrie 4.0 gedachtegoed.
Lees meer

NIEUWE WARMTEBEELDCAMERA'S

Nieuwe warmtebeeldcamera's leveren een uitzonderlijke beeldkwaliteit van 640 x 480 voor snelle detectie van onderhoudsproblemen.
Deze nieuwe camera's leveren een uitzonderlijke beeldkwaliteit voor onderhoudsprofessionals in de proces- en overige industrie en van nutsbedrijven alsmede voor bouwinspecteurs, die een hoge meetnauwkeurigheid nodig hebben om snel problemen op te sporen.

Lees meer

BEZOEK GRATIS HANNOVER MESSE 2017

Dankzij Motion Control kan u de HANNOVER MESSE 2017 gratis bezoeken!
Lees meer

VIDEO: FLUKE ENERGIELOGGERS

De nieuwe Fluke 1732 en 1734 energieloggers kunnen u helpen ontdekken waar en wanneer energie wordt verbruikt binnen uw installatie, vanaf de service-ingang tot de afzonderlijke schakelingen. Kom meer te weten over Fluke energieloggers op de website van Fluke.
Video

CASTOR ZWENKWIELEN

De veelzijdige reeks Castor voor zware lasten (tot 350 kg per wiel) bieden maximaal comfort, stabieler sturen, en een minimaal risico op verwondingen. Ze zijn ideaal voor toepassingen met AGV's (Automated Guided Vehicles). Wanneer een AGV de belaste kar opheft, worden de wielen dankzij een veermechanisme automatisch uitgelijnd met de kar, zodat ze tijdens de rit niet ongecontroleerd bewegen en de kar makkelijker door liften, deuren en andere smalle doorgangen kan. Kenmerken:
• richtingsblokkeersysteem onder veerdruk• past op alle AGV's
• remsysteem volgens balpenprincipe
• rvs componenten en afgedichte kogellagers (vlotte reiniging, beschermd tegen spatten en detergenten).

Video

DIT WAS INDUMATION.BE 2017

Een uitgebreide equipe van Motion Control tekende present voor de volle drie dagen van Indumation.be, inclusief de expert classes. U vindt het sfeerverslag van de beurs hier.
Lees meer

FORPHEUS DE SLIMME TAFELTENNISROBOT

Op de Hannover Messe kunt u zien dat Omrons kerntechnologieën voor detectie en besturing kunnen worden uitgebreid met artificial intelligence. Hiermee kunnen fabrikanten hun fabrieken transformeren in Industry 4.0-fabrieken en hun productie verbeteren.
Lees meer

TOEKOMST VOOR SINGLE PAIR ETHERNET

Draadloos en glasvezel gelden als dé overdrachtstechnieken van de toekomst. Praktisch blijft het meest gebruikte transmissiemedium echter de gewone twisted pair-koperkabel.
Lees meer

VERKRIJG MEER INZICHT DOOR BIG DATA

De opkomst van slimme sturingen en nietsontziende sensoren, in combinatie met de voortdurend toenemende wiskundige rekenkracht van processoren, laat steeds beter toe data uit het productieproces optimaal te capteren.
Lees meer

http://motioncontrol.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
De meerwaarde van RFID in automatisering

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be