9 augustus 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

Lees de nieuwsbrief online

FAVV HOUDT VOL: "GEEN ONVEILIGE EIEREN IN OMLOOP"

Het FAVV ligt onder vuur door de gebrekkige communicatie rond de fipronilcrisis, die ruim twee maanden geleden ontstond in de Belgische pluimveesector. Het Voedselagentschap zou getalmd hebben bij het verwittigen van onze buurlanden en moest hun eigen beweringen de voorbije week meermaals bijstellen.
Lees meer

BELGISCHE FRIETJES IN HET VIZIER?

Wordt het dubbel bakken van frietjes, dat zo typisch is aan de nationale specialiteit, binnenkort verboden door de Europese Unie? De Europese Commissie ontkende dat gerucht, maar hecht wel belang aan de vermindering van het acrylamidegehalte in levensmiddelen.
Lees meer

“EERST BEGRIJPEN, DAN PAS HERFORMULEREN"

“Er zijn veel ideeën op de R&D-afdelingen, maar veel bedrijven maken hun huiswerk niet goed", stelt professor Koen Dewettinck. Hij pleit voor meer open innovatie, met samenwerking tussen bedrijven, maar ook met de academische wereld, om zo alle kennis samen te brengen en de ontwikkelingen ook op een wetenschappelijke manier te onderbouwen.
Lees meer

VIJFDE EDITIE HYGIENE FOR FOOD

Op donderdag 12 oktober 2017 organiseren Agoria, Flanders' FOOD en EHEDG België de vijfde editie van Hygiene for Food in ALM in Berchem. Met een cross-sectoraal programma focussen de inrichters zich opnieuw op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het vlak van hygiëne en reinigen in de voedingsindustrie.
Lees meer

FEVIA WALLONIE VRAAGT STEUN VOOR D'AVENIR

Het nieuwe economisch jaarverslag van de Waalse voedingsindustrie bevestigt dat de sector een locomotief van de Waalse industrie is. Om de motor draaiende te houden, roept Fevia Wallonie de Waalse autoriteiten op om samen met alle betrokken partijen het keteninitiatief D'Avenir te steunen.
Lees meer

PUMPS & VALVES VOOR GROOT EN KLEIN

Pumps & Valves is op 4 en 5 oktober 2017 dé vakbeurs voor de 'liquid' industrie. Iedere twee jaar komen diverse sectoren uit de markt samen in Rotterdam Ahoy om er nieuwe oplossingen en innovaties voor hun eigen industrie te ontdekken.
Lees meer

VERGROOT UW KENNIS IN ONLINE BIBLIOTHEEK

Mettler Toledo is al jarenlang een toonaangevende leverancier van weegoplossingen voor industriële toepassingen. Het bedrijf wil zijn kennis met zijn klanten delen in de nieuwe online bibliotheek op hun website. Hier kan u alvast de drie populairste downloads van dit moment ontdekken.
Lees meer

BALLUFF OPNIEUW IN DE PRIJZEN

Na eerdere prijzen in 2013 en 2015 won de automatisatiespecialist Balluff opnieuw de Global Supplier Award als Bosch-leverancier. Het bedrijf blonk met name uit op het gebied van machinecomponenten en diensten.
Lees meer

B&R ACTIEF BINNEN ABB GROEP

B&R is nu officieel ABB's globale centrum voor machine- en fabrieksautomatisering. Na goedkeuring van de EU Mededingingsautoriteiten is de overname op 6 juli 2017 rechtsgeldig geworden.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Fipronilcrisis: eieren van 6 leghenbedrijven teruggeroepen

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be